Trives veldig godt på Meny Skjetten

Trives veldig godt på Meny Skjetten

– Jimmy føler seg trygg på oss og på forskjellige arbeidsoppgaver, og da tør man å utfordre seg litt sjøl. Det er mye som er i endring i denne bransjen, og mye nytt å lære seg. Og det er enklere å ta utfordringer når det er noe annet man er trygg på og har gjort før. Det er gledelig å se en positiv utvikling av å være her, sier kjøpmann Erik Wictor ved Meny Skjetten.

Vi har møtt Jimmy Olsen, 45 år, både i Norasondes lokaler i Lillestrøm, og på arbeidsplassen Meny Skjetten. På Meny møtte vi Kjøpmann Erik Wictor, som driver butikken og har personalansvar for de 70 ansatte.

Jimmy Olsen

Jimmy er opprinnelig fra Stokmarknes i Nordland, og vi kan så vidt høre nordlandsdialekta etter mange år på Østlandet. Jimmy oppleves som en stødig og rolig fyr som er veldig fornøyd med sitt forholdsvis «nye» arbeidsliv på Meny. Han startet med 1 dag i uken i mai i 2018, og har nå økt til 3 fulle dager i uken. Mandag og tirsdag jobber han på Norasonde.

Kort reisevei og gode lunsjer

Kort reisevei til jobb opplever Jimmy som en av flere fordeler med å jobbe på Meny Skjetten. Han bor nemlig bare 5-10 minutters gangavstand fra jobb og spaserer derfor til og fra jobb onsdag, torsdag og fredag hver uke.

Den andre store fordelen Jimmy fremhever er meget gode lunsjer. Erik handler inn brød, melk, pålegg og frukt til de ansatte hver dag. Av og til tilberedes og serveres det også varmretter fra ferskvaredisken.

Trivsel og godt arbeidsmiljø

Det er tydelig at Jimmy trives på jobb da han på sikt har et ønske om å ha alle 5 arbeidsdagene på Meny. Erik forteller oss de har et veldig godt arbeidsmiljø, og kan briljere med et sykefravær på kun 2-3%. En prosentandel som forteller ganske mye.

– Vi har et godt arbeidsmiljø. Arbeidsmiljøet skapes av alle ansatte hele tiden og er noe vi jobber med hver dag. Når vi har et godt miljø, så smitter dette over på kunden med en gang – de trives og føler seg velkommen. Er det uromomenter og skurr blant ansatte (noe som er veldig sjeldent hos oss), så tar vi det med en gang. Vi har kunden i fokus, da det er de som lønner oss. Har vi et godt arbeidsmiljø, er vi trygge på at kunden opplever en god atmosfære og føler seg sett.

Jimmy (til venstre) sammen med kjøpmann Erik Victor (nr. 2 fra høyre) og to andre arbeidskollegaer.

Godt fornøyd med arbeidsoppgavene

Jimmy nevner flere ganger hvor godt fornøyd han med arbeidsoppgavene sine på Meny. Han har i oppgave å plassere og trekke frem varer i butikkhyllene og føler tydelig mestring i forhold til dette. Han får stadig nye oppgaver av kjøpmann Erik.

– Vi har opp gjennom åra hatt mange ulike mennesker til ulike praksisplasser. Det som er positivt og gledelig å se, er at de får en positiv utvikling av å være her. Vi ser at de blir tryggere, de føler seg komfortable – og ut ifra dette har de lettere for å mestre oppgaver. Det positivt når vi ser at folk tør, mestrer og vokser, sier Erik.

Fotball og kjærlighet

På fritiden er Jimmy opptatt av fotball og er en ivrig Vålerenga-supporter. Han hvisker oss klubbens navn i Norasondes lokaler i Lillestrøm, vel vitende om hvor lojaliteten til flertallet ligger.

– Dette er noe vi ikke pleier å diskutere så mye her på jobben, ler Bente Sjøli fra Norasonde. Det kan bli litt hett.

På Romerike er supporten størst for de gule og sorte draktene, og Jimmy forteller oss at han hatt noen fotballdiskusjoner med en nabo. Men, han trygger oss med at det er noen flere Vålerenga-fans blant kollegene på Meny.

Det er store følelser i fotball og det er store følelser i Jimmys kjærlighetsliv for tiden. Han informerer oss nemlig den gledelige nyheten om en forestående forlovelse. Alt er ikke klart i forhold til alle detaljer enda, men han og kjæresten er godt i gang med planleggingen. Han trekker på smilebåndet når han forteller, og gir oss inntrykk av at dette er noe han synes er veldig fint.

Vi synes også dette er veldig gode nyheter, og ønsker Jimmy all mulig lykke til med både forlovelse og ønsket om å få utvidet arbeidstiden på Meny.

Intervju av Bente Sjøli (Norasonde) og Lotte Thori Løvstad.
Tekst og foto: Lotte Thori Løvstad.