Scandic Lillestrøm og Norasondegruppen – sammen om arbeidsinkludering!

Scandic Lillestrøm og Norasondegruppen – sammen om arbeidsinkludering!

Som nyåpnet hotell kan Scandic Lillestrøm tilby mange spennende jobb-muligheter. Dette har skapt stort engasjement og entusiasme hos veilederne og deltakerne i Norasonde Kurs. -For oss er det helt fantastisk å ha et samarbeid med en aktør som Scandic her i Lillestrøm, som åpner et avgjørende mulighetsrom for våre deltakere, sier Bjørn Kvakland, vår markedskontakt opp mot Scandic.

Direktør ved Scandic Lillestrøm, Jannicke Lorentzen, ser samarbeidet som en del av hotellkjedens overordnede satsing på samfunnsansvar og åpner opp for å gi mennesker med såkalte hull i CV-en en ny mulighet gjennom arbeidspraksis som kvalifisering til ordinært arbeid.

Jannicke Lorentzen ser på Norasonde Kurs som en spennende samarbeidspartner innen samfunnsansvar: -Partnerne som vi velger å jobbe med, deler våre verdier rundt bærekraft, trygghet, samfunnsansvar og tilgjengelighet for alle. Samtidig bringer de også kunnskap og erfaring fra sine egne spesialistområder inn i vårt arbeid. Samarbeidet med Norasonde Kurs allerede har gitt gode resultater. Ingen ting er bedre enn å se nye kollegaer vokser inn i og blir viktige medlemmer av Scandic- familien.

-For meg er dette en ny verden og jeg stortrives!
Siti er alenemor og begynte som kursdeltaker hos Norasonde i 2017. Målsettingen med kurset var å komme seg ut i arbeid. -Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe innenfor hotellbransjen, men jeg trodde ikke at det skulle være mulig. Det er ikke så lett å kombinere skiftarbeid med aleneansvaret for to små barn. Scandic Lillestrøm har imidlertid tatt denne utfordringen på strak arm. -Klart vi må tilrettelegge. Vi ser Siti som en ressurs og for oss er det viktig å tilrettelegge slik at hun kan gjøre en god jobb – og samtidig være en god mamma, sier hennes leder og husøkonom hos Scandic, Marta Person. Dette betyr at Sitis’ turnus legges opp med omtanke for hennes hjemmesituasjon og de tidsrammene hun har tilgjengelig. -Folk er forskjellige med ulike behov, så for oss har det faktisk gått veldig fint å tilpasse dette for Siti.