Inspirerende podkaster

30 august 2022 | Av:

Det er mye nyttig å få med seg ved å lytte til podkaster. Du kan tilegne deg ny kunnskap, få informasjon og inspirasjon på mange ulike områder.

Det finnes flere norske podkaster å høre på innen jobb, arbeidsliv, karriere, studier, psykisk helse og motivasjon. Disse kan være inspirerende enten du er leder, arbeider, student, arbeidssøker eller er usikker på hvor du skal ta veien. Vi har samlet noen av podkastene i en oversikt her:

På jobben av Idèbanken

på jobben podkast omslagOm: en podkast for både ledere og ansatte. Jobben vår påvirker livene våre, hvordan vi har det og helsen vår, og dette påvirker igjen hvordan kvaliteten på arbeidet vårt blir. Gjennom temaer som sykdom, samarbeid, hjemmekontor, konflikt og inkludering vil du øke kunnskapen din. Denne podkasten gir nyttige tips og råd for alle som har en arbeidsplass.

Klikk her for å lytte til podkasten «På jobben»

 

Snakk om jobb! av Lisa Wade

Om: bedriftsrådgiver og forfatter Lisa er programleder i denne podkasten som omhandler jobb og alt som hører til på jobben, og ting som kanskje ikke hører til. Temaer kan for eksempel være LinkedIn, samarbeid, varslingssaker, flørting på jobb og å skaffe seg jobb etter fylte 50 år. Lytt for å få svar på mange vanskelige spørsmål i forhold til arbeidslivet.

Klikk her for å lytte til podkasten «Snakk om jobb!»

 

Jobben din av Delta og Shaw Media

Om: en podkast om hverdagsheltene i arbeidslivet. Gjestene består av alle typer mennesker, og de forteller deg om sine lidenskaper, men også om sine utfordringer i hverdagen.

«Klikk her for å lytte til podkasten «Jobben din»

 

mandagsmøtet podkast omslag

Mandagsmøtet av Dagens næringsliv og Acast

Om: en podkast som skal handle om lytteren og arbeidslivet. Temaer inkluderer f.eks. lønn, ledere, nettverk, studier og hvordan bytte bransje. Eva Grinde og Nora Rydne er programledere og gir deg råd.

«Klikk her for å lytte til podkasten «Mandagsmøtet»

 

Karrierepraten av Handelshøyskolen BI

Om: en podkast som kan være til hjelp for deg som enten leter etter drømmejobben eller som ønsker å lykkes bedre i den jobben du allerede er i. Karrierepraten bidrar med nyttig kunnskap og inspirerende historier fra relevante mennesker. Temaer varierer mellom alt fra jobbkontrakter og LinkedIn til selvledelse.

Klikk her for å lytte til podkasten «Karrierepraten»

 

Mamma jobber podkast omslagMamma jobber av Fremantle podkast

Om: en intervjupodkast hvor programleder Mira møter inspirerende damer med både jobb og barn, og snakker om hvordan de får livet til å gå opp. Temaer er for eksempel stress, selvtillit, energi, ambisjoner og forventninger. Lytt for inspirasjon og kunnskap til arbeidshverdagen.

Klikk her for å lytte til podkasten «Mamma jobber»

 

Karrirerådet av Talent Media og Radio Metro

karriererådet podkast omslagOm: en podkast for deg som er student, nylig utdannet, på leting etter din første jobb, ny i jobben eller skal bytte jobb. Det er ikke lett å være ung i dagens arbeidsmarked, og dette skal snakkes om. Lytt for å få kunnskap og råd om arbeidslivet og hør hva arbeidsgiverne og andre relevante mennesker har å si.

Klikk her for å lytte til podkasten «Karriererådet»

 

Karriereveiledning med Elaine av Elaine Bloom

karriere veiledning podkast omslag

Om: en podkast for deg som enten er i jobb, søker jobb eller har lyst til å bytte jobb. Karriereveiledning er hovedtema, men i denne podkasten kan du også få kunnskap om alt som er rundt en karriere også, som for eksempel studievalg, inkludering, emosjonelle utfordringer, mobbing, selvtillit og CV og søknad.

Klikk her for å lytte til podkasten «Karriereveiledning med Elaine»

 

karrierekoden podkast omslag

Karrierekoden av Aftenposten Riks

Om: denne podkasten gir deg tips og triks til å hjelpe deg oppover karrierestigen. Hør historier og få kunnskap fra både eksperter og andre mennesker innen arbeidsliv, studier og karriere.

Klikk her for å lytte til podkasten «Karrierekoden»

 

Studiepodden podkast omslag

Studiepodden av Lise Aaseth

Om: dennes podkasten skal prøve å hjelpe deg som er litt usikker på hva du vil bli. I et stort hav av muligheter når det kommer til karriere- og studieretninger, kan det være vanskelig å vite hva som passer deg best. Det er kjedelig å fullføre et langt løp for å så finne ut at det ikke passet deg. Lytt for å høre andres erfaringer og å få tips og råd som kan hjelpe deg videre.

Klikk her for å lytte til podkasten «Studiepodden»

 

studiepoeng med ola & oskar podkast omslag

Studiepoeng med Ola og Oskar av SiO

Om: en podkast om alle sider av livet som student. Ola og Oskar er programledere, og vil både være nyttige og underholdene i studiehverdagen din. Gjester er også innom for å dele kunnskap og historier. Lytt for å høre erfaringer om alt fra å bo i kollektiv, fadderuka og pensum til politikk, kalde paninis og klima.

Klikk her for å lytte til podkasten «Studiepoeng med Ola og Oskar»

 

Bedre studentliv av Studentsamskipnaden SiO

Om: eksperter snakker om og gir deg råd innenfor kosthold, trening, helse, søvn, motivasjon, press stressmestring og andre ting du kan trenge i studietiden.

Klikk her for å lytte til podkasten «Bedre studentliv»

 

hverdagspsyken podkast omslagHverdagspsyken av The Human Aspect

Om: Jimmy Westerheim er programleder i denne podkasten som inviterer både kjente og ukjente gjester. Programleder og gjestene, som kan være alt fra eksperter, fagfolk, og andre mennesker med erfaring, snakker om tabubelagte og stigmatiserte temaer som vi kan tenke og føle på, men ofte ikke snakker så mye om. Lytt for å få innsikt av folk som har vært igjennom alt fra depresjon, angst og andre diagnoser, traumer, rasisme, vold, voldtekt og mye mer.

Klikk her for å lytte til podkasten «Hverdagspsyken»

 

mentaltrener podkasten omslag

Mentaltrener Podcasten av Frank Nilsen

Om: denne podkasten har som mål å lære deg nye tankesett, rutiner og øvelser for å mestre egne utfordringer, oppnå balanse i livet og nå dine egne mål. Gjestene i podkasten er professorer, verdensmestere, kjendiser og alt mulig annet. Gjennom å lytte til deres historier og tanker vil du få muligheten til å se ting på en annen måte og ta med deg kunnskapen videre i eget liv.

Klikk her for å lytte til podkasten «Mentaltrener Podcasten»

 

psykt interessant podkast omslag

Psykt Interessant av Oslo Nye Høyskole

Om: Psykt interessant er laget av høyskolelektorene Mette, Silje, Ella og Anni. De lærer deg om psykologi, og har mange ulike temaer innenfor dette. Alt fra følelser til sosiale medier, og hvorfor vi tenker og gjør som vi gjør. Lytt for å lære mer om både deg selv og andre.

Klikk her for å lytte til podkasten «Psykt Interessant»

 

leger om livet podkast omslag

Leger om livet av Lege Annette Dragland og Acast

Om: Leger om livet er en podkast med temaer som søvn, stress, meditasjon, fordøyelse, pust, mental helse, seksuell helse og andre ting i livet. Lege Anette Dragland inviterer eksperter til sin forskningsbaserte podkast for å gi kunnskap om kropp, mentalitet og helse.

Klikk her for å lytte til podkasten «Leger om livet»

 

Ambivalens podkast omslag

Motiverende intervju av Herman Egenberg

Om: en podkast om det å utsette ting og hvordan du kan få motivasjon og skape endring. Herman er lege og vil motivere ved bruk av helsedirektoratet sine anbefalte metoder. Gjestene vil oppnå alt i fra å bli sunnere, eller minske mobilbruken til å lære å studere på en bedre måte. Lytt for å høre andre bli motiverte og lær hvordan du kan ta tak i ting selv.

Klikk her for å lytte til podkasten «Motiverende Intervju»

 

Du finner podkastene på Spotify, Apple eller andre steder du lytter til podkast. 

 

Andre artikler

Jesper, Vanja og Nyima foran Måsan Aktivitetssenter

Suksess med arbeidspraksis

Jesper Jørgensen (31) er i arbeidspraksis hos Skedsmo Frivilligsentral. Her holder han kurs for eldre. Det har blitt veldig populært på kort tid. Kurset hjelper de eldre, men også Jesper selv til mer mestring og struktur i hverdagen. Helst ville han hatt dette som fast jobb, men det er ikke så enkelt å få til.

Foredrag på Kafe Nitja med Tone og Vebjørn.

Kvinnedagen 2022 – I skyggen

I dag feiret vi kvinnedagen med et frokostmøte med et knippe spennende foredragsholdere som satte fokus på likeverd, frihet og like muligheter. Overskriften vi satt var «I skyggen» med referanse til kvinner i skyggen av menn. Vi har fortsatt et stykke vei før vi er helt likestilte på alle arenaer.

Portrettbilde av Sharifa.

Fra analfabet til grunnskoleutdanning

24. januar er den internasjonale dagen for utdanning. Utdanning er en menneskerett, men allikevel sa FN i 2020 at det er ca. 265 millioner barn og unge som står uten mulighet til å begynne på eller fullføre skolen. Pandemien har muligens gjort dette tallet enda høyere.