Eurostigen – brannstiger

Eurostigen – brannstiger

Brannstige for privathus og borettslag som møter norske sikkerhetskrav.

Eurostigen for privathus og borettslag
Eurostigen er en brannstige som er testet og sertifisert etter europeiske og norske sikkerhetskrav. Brannstigene kan leveres i hele lengder, eller i skjøtbare moduler. Ved kombinasjon av brannstigens moduler kan disse tilpasses alle relevante høyder. Brannstigene fra Eurostigen har utløserstasjon ved hver etasje i en bygning.

Ved hjelp av våre monteringsanvisninger er det ikke vanskelig å montere en brannstige. Vi kan også bistå med leveranse av ferdig monterterte brannstiger på ditt hus eller borettslag.

Utførelse / Mål
Brannstigen produseres av elokserte profiler i matt aluminium, med rustfrie syrefaste bolter i trinn og utløsermekanisme. Eurostigen kan også bestilles eloksert i brune valører og sort – eller lakkert i ønsket farge.

> Kontakt salg

Norsk Teknisk Godkjenning Eurostigen TG 20345

Strengere krav 

De nye byggereglene (TEK10) stiller strengere krav til tilrettelegging for brannevakuering. Reglene krever at rømningsstiger over 5 meter skal ha ryggvern.

Brannkonsulentene beskriver fastmonterte bøylestiger (silostiger) som det eneste lovlige alternativet, noe verken byggherrer eller huseiere ønsker å ha på sine bygg av estetiske hensyn. Fraværet av en god løsning har ført til at rømningsveier blir nedprioritert.

Eurostigen RVS – Diskret og sikker i store høyder
Den norske mulitiprodusenten Norasonde har tatt ansvar på vegne av næringen og funnet løsningen: Eurostigen RVS – verdens første utfellbare brannstige med ryggvern. Konseptet er nå godkjent av Tyske TÜV og SINTEF er på banen for å få Norsk Teknisk godkjenning. Alle produktene er CE merket.

Norasondes prosjektgruppe hadde ett mål: å utvikle et godt rømningssystem som både tilfredsstilte myndighetenes krav til sikkerhet og byggherrenes krav til en best mulig estetisk utforming. Resultatet ble en helt ny oppfinnelse med solid konstruksjon, ingen løse deler og solide stabiliseringsstag. Eurostigen RVS har et meget diskret utseende og bygger kun 28 cm ut fra veggen i innslått tilstand. Den kan lakkeres i husets farge og tilpasses alle utspring og veggtyper.

Den leveres i lengder fra 5 til 8 meter. Produsert i vedlikeholdsfri aluminium med alle bolter i rustfri utførelse.

 

 

Last ned brosjyre her.

Norsk Teknisk Godkjenning Eurostigen TG 20345

RVS Utfellbare ryggvernstiger

Bestillingsskjema

> Kontakt salg