Artikler

Mobil spiller av podcast

Inspirerende podkaster

Det er mye nyttig å få med seg ved å lytte til podkaster. Du kan tilegne deg ny kunnskap, få informasjon og inspirasjon på mange ulike områder.

Jesper, Vanja og Nyima foran Måsan Aktivitetssenter

Suksess med arbeidspraksis

Jesper Jørgensen (31) er i arbeidspraksis hos Skedsmo Frivilligsentral. Her holder han kurs for eldre. Det har blitt veldig populært på kort tid. Kurset hjelper de eldre, men også Jesper selv til mer mestring og struktur i hverdagen. Helst ville han hatt dette som fast jobb, men det er ikke så enkelt å få til.

Foredrag på Kafe Nitja med Tone og Vebjørn.

Kvinnedagen 2022 – I skyggen

I dag feiret vi kvinnedagen med et frokostmøte med et knippe spennende foredragsholdere som satte fokus på likeverd, frihet og like muligheter. Overskriften vi satt var «I skyggen» med referanse til kvinner i skyggen av menn. Vi har fortsatt et stykke vei før vi er helt likestilte på alle arenaer.

Portrettbilde av Sharifa.

Fra analfabet til grunnskoleutdanning

24. januar er den internasjonale dagen for utdanning. Utdanning er en menneskerett, men allikevel sa FN i 2020 at det er ca. 265 millioner barn og unge som står uten mulighet til å begynne på eller fullføre skolen. Pandemien har muligens gjort dette tallet enda høyere.

CV på bord mellom to personer, arbeidsforberedende

Hvordan gjøre et godt jobbintervju

Blir du innkalt til et intervju er du allerede vurdert som kvalifisert for jobben. Nå skal du overbevise arbeidsgiver om at du er den rette kandidaten og at du vil passe inn i arbeidsmiljøet. Det er viktig at du forbereder deg svært godt.

60 år med arbeidsinkludering, jubileumskonferanse for Norasondegruppen.

Norasonde – 60 år med arbeidsinkludering

Den 26. oktober kunne Norasondegruppen endelig feire 60 år med arbeidsinkludering (1960-2020). Det ble gjort med en stor åpen konferanse i Folkets Hus, Lillestrøm, med flere fantastiske foredragsholdere

Øystein Ringsby og Abdi Ahmed sitter på benk i Storgata, Lillestrøm.

Nystartet tjeneste ga Øystein og Abdi jobb

Øystein Ringsby og Abdi Ahmed gjør nå stort sett ting de egentlig ikke kunne – og stortrives med det.

Jobbintervju, mann ser på CV til kanditat

Hvordan skrive en god CV

Nå du søker en stilling må du skreddersy CV-en til aktuell stilling og arbeidsgiver. Det er spesielt viktig at dine nøkkelkvalifikasjoner matcher det arbeidsgiver er på jakt etter.

Dame ser på pc og skriver notater, kompetansepluss kurs

Hvordan skrive en god søknad?

Formålet med søknaden er å gi et godt førsteinntrykk slik at du blir innkalt til intervju. Arbeidsgiver skal bli nysgjerrig og skal ønske å bli bedre kjent med deg. Her får du noen tips til innhold og lenker til noe ressurser på nettet.

Ansatt i disken på Kafe Nitja

Muligheten til å samskape noe

Noen ganger må man gå ut av komfortsonen og åpne opp for nysgjerrighet hvis vi skal få til et mer åpent og inkluderende samfunn. Nitja senter for samtidskunst brenner for å skape en plass der mennesker møtes gjennom kunsten.